неделя, 29 ноември 2020 г.

Пай с пилешко месо


Продукти:

пилешки гърди (филе) – 2 бр.

бутер тесто – 1 пакет

яйце – 1 бр.

крема сирене – 1 пакет

черен пипер – 1 к.л.

чесън на прах – 1 к.л.

сол – на вкус

олио – 2-3 с.л.


Начин на приготвяне:

Запържете нарязаните на кубчета пилешки гърди в тиган. Сложете сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте хубаво и оставете да се задуши.

Разделете бутер тестото на две части. Сложете и разпределете плънката (задушеното пилешко месо) на едната кора тесто. Смесете в купичка крема сиренето с чесъна и разбъркайте добре. Изсипете го върху месото, като го разпределите, така че да покрие пилешкото месо. Захлупете с вторият лист бутер тесто и загънете краищата на тестото, за да не изпадне плънката.Може с вилица да се натиснат краищата.

Намажете с разбитото яйце. Направете няколко прореза на повърхността на пая. Печете за 30 минути на 200 С.





Няма коментари:

Публикуване на коментар