петък, 23 юли 2021 г.

Хайде да играем...


„Танци, танци, танци“ - В YouTube има десетки клипове, които подчертават най-новия кучешки спорт, кучешки танци. Всичко, което е необходимо, е жива музика и желание за участие. Учете кучето да се разклаща, да се размърда, да се вдигне и да се изправи на два крака.

“Научете кучето на трикове” - Триковете ще тренират както ума, така и тялото на кучето. Можете да припомните „основите“, командите подаване на лапите, сядане, търкаляне, донасяне на чехлите Ви и други занимания. Кучетата обичат това и наистина това е добро упражнение и стимулиране на ума.

„Научете кучето си на имената на някои предмети“ - Започнете, като играете с една конкретна играчка и й дадете име, докато го правите. След малко практика и похвала кучето ви ще присвои това устно име на избраната играчка. След като кучето ви научи, че името на конкретни играчки можете да тествате техните умения, като видите дали те могат да го изберат сред другите си играчки.

Включете телевизора, преди да излезете от къщата, защото това, как гледането на телевизия е забавно за хората, може да бъде забавно и успокояващо за кучетата. За истинско удоволствие вземете специални телевизионни канали, насочени към кучета. Друга възможност е да пуснете музика по радиото за придружителя на вашия домашен любимец или да инвестирате в специален музикален компактдиск, направен за кучета.Няма коментари:

Публикуване на коментар