събота, 24 юли 2021 г.

Резенчета ябълка са отлични лакомства за кучета.

Много кучета от всички породи обичат ябълки, това е страхотно, защото ябълките могат да бъдат супер, здравословно лечение. Кучетата могат да ядат ябълки, но в умерени количества. 

Хубаво е ябълките да се режат на парчета, вместо да им се дава цяла ябълка наведнъж. Семената в ябълките съдържат цианид, който е токсичен, а сърцевината може да задави всякакъв размер куче.

Можете да давате ябълки сурови между тях, също сушени, приготвени на пара, настъргани или като ябълково пюре. Хранете обаче винаги умерено.

Можете да давате на кучето си ябълки като лакомство, вместо да ги включвате в ежедневното им меню, поради съдържанието на захар и калории.

Ябълките често се използват при натуропатия. Настърганата ябълка помага при диария и запек, защото прочиства червата. За тази цел добавете ябълката с или без кората, настъргана или пюрирана, към храната.

Ябълките имат способността да свързват токсините в стомаха или червата и следователно могат да бъдат от голяма помощ при храносмилателни проблеми.

Ябълките са отличен източник на витамин С, каротеноиди, витамин А и фолиева киселина, както и фибри, които правят козината на домашния любимец здрава и блестяща.

Ябълката помага за укрепване и почистване на зъбите на животното. Насърчава правилната хидратация, тъй като плодовете са съставени предимно от вода.

Ябълката съдържа много калий, който е от съществено значение за нервно-мускулната активност, хидроелектролитичния баланс и за предаването на нервните импулси.

Ябълката е особено подходяща за кучета, страдащи от алергии или свръхчувствителност, тъй като за разлика от други храни, няма противопоказания в този смисъл.

Ябълката насърчава спокойна почивка, така че може да се дава безопасно след вечеря или преди лягане.Няма коментари:

Публикуване на коментар