събота, 24 юли 2021 г.

Морковите са здравословни лакомства за кучета

 


Плодовете и зеленчуците са не само полезни за вашите любимци, но могат да бъдат и чудесни лакомства за тях. Повечето кучета обичат вкуса и текстурата на морковите и се наслаждават на това естествено лакомство.

Морковите са с ниско съдържание на калории и мазнини, но с високо съдържание на хранителни вещества като витамини, минерали и антиоксиданти. За кучетата с наднормено тегло те могат да бъдат важно помощно средство за управление на теглото.

Суровите моркови подобряват здравето на кучешките зъби и венците.

Те са здравословно, хрупкаво лечение, което може да помогне за укрепване на доброто зъбно здраве и да действа като алтернатива на суровояди, тъй като са напълно смилаеми. Те предоставят задоволителна дъвка, помагат за почистване на зъбите и имат добър вкус.

Трябва да вземете предвид, че морковите също така пречат на вашето куче да се чувства стресирано или често да иска да хапе какъвто и да е предмет или мебели у дома, поради тази причина това е стимул да го поддържате спокойно и също така да бъде заето.

При кученцата имунната система не е напълно развита, което ги прави податливи на бактерии и паразити. Морковите регулират и имат антибактериален ефект.

Освен всичко това, морковът има силата на подобряване на зрението на кучетата и гарантират възможността за избягване на заболявания на този орган като глаукома, катаракта, конюнктивит, възпаление, наред с много други, които са доста неудобни за кучетата.

НИКОГА не хранете кучето си с цели моркови, защото те могат да доведат до задавяне. Вместо това ги нарежете на кръгчета, пръчки или по-малки парчета, в зависимост от размера на кучето ви.Няма коментари:

Публикуване на коментар