петък, 23 юли 2021 г.

Команда: „Редом!“


Разходката на повод, за много стопани на кучета е мъчение. Кучето се дърпа на
всякъде, иска да види всичко, и в своя стремеж да види това, което го интересува, "влачи" стопанина си след себе си. И поради тази причина, много хора не успяват да разходят кучетата си, или ако излизат на разходка, това е "ад" за тях.

Има много и различни начини да приучите кучето ви да ви следва докато се разхождате на повод. Тази команда ще ви помогне точно с този проблем. Тя е свързана с това да обучите кучето си да върви близо до вас, независимо дали то е на каишка или е пуснато свободно.

Какво означава командата "редом":
Кучето върви от лявата ви страна, гърдите наравно с вашите крака, разстояние между него и лявото ви коляно не повече от една педя, поводът е абсолютно отпуснат.
Редом не означава просто да върви до вас, а внимателно да следи вашите движения и да не се "отлепва" от вас. Няма отделни команди за спиране, смяна на посоката, промяна на темпото или друго.

Изберете място, където да няма странични фактори, които да разсейват кучето. Ще са ви необходими и няколко лакомства под ръка.

Започнете, като накарате кучето да седне. Поставете лакомство в ръката си и го дръжте на нивото на брадичката на кучето. След това тръгнете енергично напред и кажете „редом“.

Докато кучето ви настига, спрете да вървите и го накарайте са седне. Сега наградете кучето за доброто му поведение. Повторете тези стъпки за няколко минути или докато кучето се умори.

Упражнявайте винаги, когато имате възможност. Вървенето до краката на собственика е поведение за напреднали кучета, така че до най-добри резултати водят честите тренировки месеци наред.Няма коментари:

Публикуване на коментар