петък, 23 юли 2021 г.

Игри за кучета


„Безопасни сапунени мехурчета“
- Единственото, за което трябва да се погрижите, е мехурчетата да са безопасни за любимеца ви. Затова може да се опитате да направите свои собствени сапунени мехурчета като потърсите рецепти.

„Водни игри“ - Какво правите за най-добрия си приятел в жегите? Един добър начин да му помогнете да се разхлади е като напълните с вода детския басейн и го оставите да плацика за малко наоколо.

„В коя ръка?“ - Протегнете двете си ръце към кучето и го оставете да ги подуши старателно. Когато кучето се заинтересува от ръката, в която сте скрили наградата си, отворете ръката и го оставете да вземе съдържанието. Всяко куче бързо ще научи за какво се отнася тази проста психическа игра.

Пазете старите бутилки от безалкохолни напитки и им пробивайте дупки, за да пъхате лакомства в тях. Когато кучето движи бутилката наоколо, от нея изпадат лакомства – това едновременно провокира и награждава кучето.

Използвайте стара хавлия или въже, за да играете на теглене с кучето си. Само не забравяйте винаги да оставате лидера в играта. Ако оставите кучето да победи, то ще се опита да завземе водещата роля.

„Бягайте, бягайте възможно най-бързо.“ - За тази игра са необходими две топки и тонове енергия. Седнете на пода, покажете на кучето една топка и я завъртете наляво. Веднага след като кучето донесе топката обратно, хвърли втората топка надясно. Продължавай да правиш това, в бърза последователност за около десет минути. Кучетата, които се радват на тази игра, ще обичат този вариант.Няма коментари:

Публикуване на коментар