петък, 23 юли 2021 г.

Още забавни игри за кучета

Чудите се как да направите игрите с любимеца си по-интересни и забавни? Ето защо, в тази статия ви предлагам няколко интересни игри, с които да се забавлявате.

„Намери го!“ „Търси “ - Тренирайте обонянието на кучето ви. Трябва ви стандартна форма за мъфини (с 6 или 12 формички), няколко миризливи храни (лакомства) и няколко тенис топки. Закарайте го в другата стая и разпределете няколко парченца храна в няколко от формите, покрийте всички с топки. Трябва да намери лакомството по миризмата.

Игра на почистване или подреждане. Разпръснете куп играчки по пода и го тренирайте да ги събере една по една и да ги сложи в оказано от вас място или кутия. Не забравяйте да го възнаградите когато се справя добре.

„Лицеви опори“ - Перфектен начин да поддържате кучето във форма е да го научите да изпълнява две много важни команди – „седни“ и „долу“. Когато давате командите достатъчно бързо, се стимулира раздвижването на кръвта, и се изразходва доста енергия. Допълнително си е голяма забава.

„Хвърли и донеси“ - Хвърли и донеси е любима игра. Използвайте плюшена играчка за кучета, за да няма поразии вкъщи. Направете играта по-предизвикателна, като зададете команда, която кучето да изпълни, преди да хвърлите играчката. Така самата игра ще бъде награда, че командата е изпълнена.

„Дърпане“ - Играта на дърпане е изключително забавна за кучетата. Задоволява инстинкта им за хващане и разтърсване, като в същото време имате възможност да го обучавате на важни команди като „Дай“ и „Внимателно“.
Няма коментари:

Публикуване на коментар