петък, 23 юли 2021 г.

Забавни игри за кучета


Понякога се оказва доста трудно да измислим забавно занимание за нашият приятел (различно от хвърлянето на пръчка, седни и стани), затова ви предлагам няколко идеи за забавни игри за кучета.

„Магически чаши„ - Вземете 3 пластмасови или порцеланови (непрозрачни задължително) чаши и някакво топче (гумено, пластмасово, може и топка за тенис). Целта на играта е да премествате топчето (или топката) от едната чаша в другата и да накарате кучето ви да я намери. Може да се наложи да му помогнете първите няколко пъти докато свикне да я следи. След това, когато започне да я открива го възнаграждавайте с малко лакомство.

„Бягане с препятствия“ - Премахнете всички ценности по „трасето“ на домашния ви любимец. Така хем ще ги запазите, хем кучето ви няма да се нарани. Наредете няколко възглавници или подобни средно високи предмети от бита.

„Криеница“ - Накарайте го да постои в другата стая, после го извикайте със звук, който познава и изчакайте да ви открие. После отново трябва да го възнаградите с лакомство.

„Намери го!“ - скриване на любимата му бисквитка или лакомство. Това може доста да заинтригува домашния ви любимец. Накарайте го да остане в другата стая и после му подскажете, че бисквитката я няма и трябва да я намери.

„Търси “ - Превърнете кучето си в детектив, като позиционирате лакомства из къщата, така че то да се упражнява да души и намира. Хвърлете лакомство пред него и му кажете: „Намери го“. След като го научите на това, можете да го продължите със следващия етап на обучението, като скриете лакомството в друга стая. Внимавайте как избирате местата, на които криете лакомствата. Не е препоръчително те да бъдат в обувките или под възглавниците на дивана. „Намери го“ може да се превърне в игра на криеница. Скрийте се и вижте дали кучето ви може да ви намери.Няма коментари:

Публикуване на коментар