неделя, 25 юли 2021 г.

Бананите са идеалното лакомство за вашето кученце.

 


По-голямата част от плодовете, сервирани в разумни количества, няма да навредят на  домашните ви любимци. Бананите са една от онези човешки храни, които са полезни за вашето куче! 

Бананите съдържат висок източник на фибри, витамини и минерали, които са полезни за защита на тялото на вашето куче и поддържане на добро здраве.

Бананите съдържат и магнезий, който насърчава растежа на костите и помага на организма да усвоява протеини и витамини.

Бананите са чудесни за успокояване на стомаха на кучето, ако кучето ви има хронично разстроен стомах или просто не се чувства добре, намачкайте малко банан в редовното му хранене, за да помогнете на корема му да се уталожи.

Вашето куче не трябва да яде кората! Банановите кори не са токсични за кучетата, но могат да причинят риск за здравето, ако бъдат изядени, тъй като са много трудно смилаеми и могат да блокират системата на вашето куче.

Подобно на други плодове, бананите имат високо съдържание на захар. Твърде много захар, независимо от източника, не е добро за вашето куче. Захарта може да стане мазнина, а твърде много мазнини е затлъстяване. Затлъстяването причинява множество други проблеми за кучета, включително артрит, проблеми със сърцето и черния дроб, както и повишен риск от рак.


Няма коментари:

Публикуване на коментар