събота, 5 декември 2020 г.

ЛЕСНО И ВКУСНО - Кренвиршки с бутер тесто

Продукти:

1 пакет бутер тесто около 400 грама

6-7бр. кренвирша - мини или нарязани на половинки

300гр. кашкавал

1бр. яйце

семена за поръсване (не са задължителни)


Приготвяне:

Кренвиршите се разрязват на две напречно и за всяко парче се отрязва подходящ размер правоъгълно готово и охладено бутер тесто, ако използвате мини кренвирши не е нужно да ги режете. В средата на всеки правоъгълник се поставя кренвирш и лентичка кашкавал. Завийте всеки правоъгълник на руло и го загърнете добре, за да не изтече плънката.

Кренвиршките се слагат в тавичка с незалепващо покритие (напълно суха) или в тава, застлана с хартия за печене. С помощта на остър нож се правят разрези върху тестото. Отгоре кренвиршките се намазват с разбитото яйце и се поръсват със семена. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. Кренвиршките с бутертесто се сервират топли.






Няма коментари:

Публикуване на коментар