сряда, 13 октомври 2021 г.

Брауни с много шоколад

Необходими продукти:

150 гр. масло

1 ч.ч. захар (1 ч.ч. = 250 мл.)

2 пакетчета ванилия

7 с.л. какао без захар

1 ч. ч. брашно (1 ч.ч. = 250 мл.)

¾ чаена лъжичка сода за хляб

1 ч. л. ябълков оцет или една супена лъжица кисело мляко, за да се угаси содата

4 бр. яйца

150 гр. настърган млечен шоколад

3 с. л. кокосови стърготини

1 с. л. кокосови стърготини за поръсване

щипка сол




Начин на приготвяне:


Маслото разтопете в подходяща тенджера. Котлона намалете на ниска степен и добавете захарта, разбъркайте в продължение на около 2 минути. Отстранете от огъня.

Яйцата разбъркайте в средна купа с вилица.

Пресейте заедно брашното, какаото, солта и ваниловата захар. Добавете кокосовите стърготини. Излейте върху сухите съставки разтопеното масло и захарта, содата предварително угасена в оцета и разбъркайте с лъжица само колкото съставките да се смесят. Добавете яйцата, настъргания на ренде шоколад и разбъркайте отново за кратко с лъжица, докато всички съставки се смесят.

Изсипете тестото в предварително подготвена форма с хартия за печене или в намазана с олио тавичка и малко поръсено брашно. Изравнете тестото и поръсете с кокосови стърготини. Поставете във фурната, предварително загрята до 180°С. Печете около 20-25 минути до готовност. Най-добре да печете браунито върху решетката поставена на най-ниското ниво на фурната.

След като се изпече го оставете настрана да изстине напълно преди да го извадите от формата и да го нарежете. 

Можете да намажете браунито с разтопен на водна баня шоколад или да поръсите шоколадовото брауни с пудра захар, или да сервирате всяко нарязано парче с топка ванилов сладолед.




Няма коментари:

Публикуване на коментар