неделя, 3 октомври 2021 г.

КАШКАВАЛ НА ФУРНА ВЪВ ФИНИ КОРИ ЗА БАНИЦА


Нeoбхoдими прoдукти:

300 гр. кашкавал

8 - 12 броя фини кори за баница

1 бр. яйце

3 с.л. кисело мляко

50 гр. краве масло


Нaчин нa пригoтвянe:

Разтопяваме маслото на котлона. Много внимателно с голям остър нож разделяме кашкавала на равни порции.

Подреждаме три кори една върху друга като мажем с разтопеното масло между корите и сгъваме на половина.

В средата на тези кори слагаме кашкавала. Сгъваме така, че да е добре покрит кашкавала. Ако видите, че кората ви се пука, добавете още една, защото има опасност да ви изтече кашкавалът по време на печенето, както се случи при мен.

Подреждаме кашкавалените пакетчета в намаслена тава или в тава с хартия за печене. Намазваме ги с масло. Разбиваме яйцето и киселото мляко в купичка. Намазваме кашкавалчетата със сместа.

Слагаме тавата в горещата фурна с горно и долно печене до 180 градуса за около 25 минути до видима готовност.

Ястието се хапва докато е топло, защото след като изстине, кашкавалът се стяга и трябва да се претопли.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар