понеделник, 25 октомври 2021 г.

Вкусна гъбена каша или пък гарнитура към основното ястие


Необходими продукти:

250 гр. гъби

1 глава лук

3 супени лъжици краве масло

½ чаена чаша прясно мляко

2 супени лъжици брашно

1 супена лъжица мащерка

щипка чубрица

сол и черен пипер

пресен магданоз за поръсване, по желание




Начин на приготвяне:

Измийте, почистете гъбите добре и ги нарежете, а ако са дребни ги ползвайте цели.

Лука нарежете на ситно. В тиган разтопете маслото и към него добавете ситно нарязаният лук. Разбъркайте добре и го оставете да се задуши за 2-3 минути.

След това добавете гъбите и поръсете равномерно с брашното, добавете и 1 чаена лъжица сол, след което разбърквате много добре, за да се разпредели брашното равномерно и да не се получат бучки. Бъркате, докато гъбите омекнат и намалят обема си.

Към гъбената смес добавяте предвиденото прясно мляко и разбърквате добре.

Оставете да ври докато се сгъсти, като разбърквате по време на варенето (около 10 минути).

След като гъбената каша е готова, добавете мащерката, чубрицата, сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.

По желание поръсете със ситно нарязан магданоз.

ДОБЪР АПЕТИТ!




Няма коментари:

Публикуване на коментар