неделя, 10 октомври 2021 г.

Летище Jewel Changi в Сингапур - дом на различни архитектурни, природни и търговски чудеса и иновацииЛетище Jewel Changi (Чанги) е международното летище на Сингапур и към момента е определено като най-доброто летище в света. То се намира на 24 км. от града и поема целия трафик от полети до и от тази дестинация.


Летище Чанги обслужва всички полети до и от Сингапур посредством четири терминала и общо 6 изхода (A, B, C, D, E и F). Терминали 1, 2 и 3 посрещат и изпращат интернационални полети, а Терминал 4 – вътрешни и полети на лоукост компании.

Освен стандартните услуги като магазини, ресторанти, обменни бюра, луксозни lounge зали, хотели и други, всеки от четирите терминала на летище Чанги има своите уникални развлекателни места за забавление и разходка – кактусови градини, слънчогледови градини, парк на хиляди видове пеперуди, много арт галерии и т.н.

Развлекателно звено между Терминал 1, 2 и 3 е постройка, известна като Jewel at Changi. Това е сферична голяма зала на няколко нива покрита от стъклен купол, в която отново има безброй растителни разновдиности, а акцентът в центъра е 40 метров водопад, който през нощта радва очите на милионите си посетители с уникално светлинно шоу. 40-мeтpoвият вoдoпaд НЅВС Rаіn Vоrtех ce cчитa зa нaй-виcoĸият вoдoпaд нa зaĸpитo в cвeтa.

Разбира се, освен всички природни красоти на закрито, има изобилие от магазини, разположени в търговски център, редица ресторанти с местна и интернационална кухня и още много удобства за всички клиенти на Чанги.
Няма коментари:

Публикуване на коментар