неделя, 17 октомври 2021 г.

Най-лесната бисквитена торта


Най-лесната бисквитена торта, невъзможно е да се сбърка. За нея ще ви е нужен блендер и подходяща малка форма, в която да я изпечете.


Необходими продукти:

300 гр. бисквити (може да са само от един вид, но можете и да смесите няколко вида– какао, ванилия)

400 мл прясно мляко

1 пакетче бакпулвер

настърган шоколад - за поръсване



Начин на приготвяне:

В блендера смесете избраните от вас бисквити. Към тях добавете прясно мляко и бакпулвера. Консистенцията, към която се стремим, е подобна на тази на сместа за палачинки – гладка и без никакви бучки.

Основата за тортата е само това, но можете да експериментирате, като добавите любима есенция за аромат, портокалови кори или просто още какао за по-дълбок шоколадов вкус, както и щипка сол, която да подчертае сладките нотки.

Изсипете сместа във форма, която предварително сте покрили с хартия за печене, за да не залепне. Печете за 20 минути на 180 градуса.

Отгоре можете да добавите още малко настърган шоколад. Декорирайте по желание.



Няма коментари:

Публикуване на коментар